maglajinfo.com
vijesti maglaj 419

U potragu za Almirom Gluhićem iz Zavidovića FUCZ uključila i timove za spašavanje na vodi i pod vodom

6.05.2019. 11:27 0

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) već četvrti dan su u potrazi za nestalim mladićem Almirom Gluhićem iz Zavidovića. Nakon što je jučer pronađena njegova odjeća i lične stvari na lijevoj obali rijeke Bosne u mjestu Porobići blizu regionalnog puta Zavidovići-Maglaj, potraga je usmjerena na rijeku Bosnu od Zavidovića prema Maglaju.

Pripadnici FUCZ, obučeni za spašavanje na vodi i pod vodom, raspoređeni u četiri posade i sa četiri raft čamca, započeli su jutros pretragu korita rijeke Bosne. Nivo vode koji je u ovom dijelu rijeke inače visok, zbog kiše koja je padala prethodnih dana, još je porastao a postoji i dosta mjesta sa nanosima koje treba pregledati.

Potraga će se uporedo odvijati i na kopnu gdje će timovi FUCZ pretraživati obje obale rijeke Bosne od Zavidovića prema Maglaju. U današnjoj potrazi, osim 35 pripadnika FUCZ, uključeni su članovi porodice i prijatelji nestalog mladića.

Tridesetčetverogodišnji Almir Gluhić nestao je u četvrtak 2. maja 2019. godine.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.