maglaj.ba
vijesti maglaj 927

U prostorijama MIZ Maglaj održan sastanak vjerskih službenika

22.12.2015. 14:50 0

Glavni maglajski imam Nevres ef. Hodžić upriličio je jučer prijem u prostorijama Medžlisa islamske zajednice za vjerske predstavnike sa područja općine Maglaj.

Sastanku su prisustvovali Predsjedavajući OV, Marko Zelić, Općinski načelnik, Mehmed Mustabašić, pomoćnik Općinskog načelnika, Jasmin Devedžić, velečasni Josip Jelić i župnik fra Josip Tomas.

Kako sam glavni imam kaže, razlog sastanka je upoznavanje i razgovor o budućoj saradnji, s obzirom da je od skora preuzeo dužnost glavnog imama.

„Želio sam da se međusobno upoznamo, ja sam tu naredne četiri godine i od mene ćete imati punu podršku i saradnju“, dodao je glavni imam.

Prijedlog da se ovaj sastanak održi dao je Predsjedavajući Općinskog vijeća Marko Zelić, koji je posebno istakao da će u narednom periodu dati veći značaj potpori i radu vjerskih zajednica. Općinski načelnik podržao je prijedlog Predsjedavajućeg vijeća, kazavši: „Vi u crkvama i džamijama promovišete dobro i u tome pomažete lokalnoj zajednici, nadam se da će tako biti i u buduće. Mislim da zajedno možemo mnogo toga uraditi. Moj prijedlog je da se sastanemo svaka tri mjeseca ili po potrebi prije u Općini ili u vašim vjerskim institucijama. Mnogo ćete nam pomoći jer ste vi ti koji imate pristup našim građanima, pa ćemo zajedničkim snagama lakše riješiti njihove probleme“.

Ovu inicijativu pozdravili su i velečasni Josip Jelić i župnik fra Josip Tomas, istakli su da su otvoreni za saradnju, te da bi zajednički dogovori i druženja mogli biti od koristi da se nekome pomogne.

Zbog vjerskih obaveza sastanku nije prisustvovao jerej Vladimir Kukić ali se zahvalio glavnom imamu na pozivu, te rekao da je zainteresovan za saradnju i da će se ubuduće vrlo rado odazvati ovakvom sastansku. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.