maglajinfo.com
vijesti maglaj 1739

U prvih šest mjeseci 2016. godine na području općine Maglaj izvršeno 91 krivično djelo

27.07.2016. 17:25 0

Na narednoj sjednici Općinskog vijeća Maglaj koja je zakazana za 02. avgust na Dnevnom redu naći će se i Informacija o stanju bezbjednosti na području općine Maglaj.

Kako stoji u Informaciji o stanju bezbjednosti za prvih 6 mjeseci 2016. godine na području PS Maglaj dogodilo se 91 krivično djelo. Od ukupnog broja izvršenih krivičnih djela po poznatom izvršiocu su 42 krivična djela i po nepoznatom izvršiocu je 49 krivičnih djela. 

- U istom periodu 2015. godine evidentirana su 102 krivična djela i to po poznatom izvršiocu 43 krivična djela a po nepoznatom izvršiocu 59 krivičnih djela. Procenat ukupne rasvjetljenosti u 2016. godini iznosi 72,52% dok je u 2015. godini procenat rasvjetljenosti iznosio 76,47%, navodi se u Informaciji PS Maglaj. 

Kada je riječ o narušavanju javnog reda i mira, tokom prvih šest mjeseci 2016. godine javni red i mir je narušen 85 puta, dok je u istom periodu 2015. godine javni red i mir narušen 49 puta. 

- Faktori koji najčešće dovode do narušavanja javnog reda i mira su konzumiranje alkohola te neriješeni imovinsko-pravni odnosi, što u velikoj mjeri otežava rad policijskih službenika, navodi se u Informaciji. 

Na području koje pokriva PS Maglaj u prvoj polovini 2016. godine dogodilo se ukupno 79 saobraćajnih nezgoda, dok su se u istom periodu 2015. godine dogodile 93 saobraćajne nezgode.

Najveći broj saobraćajnih nezgoda imao je za posljedicu materijalnu štetu i to njih 57. Saobraćajnih nezgoda sa lakšim i teškim tjelesnim povredama bilo je 20, dok su 2 nezgode imale za posljedicu poginula lica. 

- Na osnovu svega prezentiranog i činjenica da su se u toku prvih 6 mjeseci na području općine Maglaj održavala razna kulturna, sportska i druga okupljanja građana, nezadovoljstva građana zbog neriješenih pitanja nastalih šteta u klizištima 2014. godine, te da nije bilo događaja koji su bitnije narušili bezbjedonosnu situaciju i izazvali veću uznemirenost građana, cijenimo da je bezbjedonosna situacija zadovoljavajuća, navodi se na kraju Informacije iz PS Maglaj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.