U srijedu edukacija za voćare

4.03.2014. 10:17 0

Općina Maglaj putem svoje web stranice obavijestila je poljoprivredne proizvođače kao i ostale zainteresirane građane da će se održati u srijedu edukacija za voćare.

Edukacija će se održati na temu „Uzgoj visokostablašica i demonstracija orezivanja“ (teoretski i praktični dio), u općini Maglaj u sklopu IFAD-ovog projekta „Projekt poboljšanja životnih uvjeta na selu (RLDP: IFAD-Lo-772-BA; OFID-Lo-1322-P)“.

 

Mjesto održavanja je Sala Općinskog vijeća Maglaj, u 11:00 sati, a predavači na edukaciji će biti dekan Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu doc. dr. Mirsad Kurtović, te mr. Adnan Maličević iz Instituta za voćarstvo i vinogradarstvo pri Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

 

Ova edukacija je još jedna u nizu koje su održane u sklopu gore navedenog projekta po različitim sektorima poljoprivrede, a jako je bitna jer se na taj način usvajaju nove moderne tehnike i tehnologije uzgoja voća, te se na taj način podiže kvalitet i kvantitet prinosa u poljoprivredi.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.