U subotu u Maglaj stiže konvoj sa cementom i betonom

19.06.2014. 16:29 0

Tvornica cementa Kakanj u subotu će poslati konvoj humanitarne pomoći u vidu cementa i betona u bh. područja koja su najviše pogođena u nedavnim poplavama, kao prvu pomoć građanima u saniranju ugroženih stambenih objekata.

Cement će osim u maglaj biti upućen i u Zenicu, Zavidoviće, Doboj i Šamac, a putem gradskih organa bit će podijeljen onima kojima je pomoć najpotrebnija. 

 

Beton će biti upućen i za sanaciju potpornog zida putne komunikacije u naselju Dubovo Brdo pored Kaknja. 

U maju ove godine, dioničari i Uprava Tvornice cementa Kakanj donijeli su odluku da izdvoje 500.000 KM za pomoć ugroženom stanovništvu. Dio sredstava već je usmjeren na donatorske račune entitetskih vlada, a drugi dio će biti usmjeren lokalnim zajednicama i krajnjim korisnicima. 

U Tvornici cementa Kakanj vjeruju da će pomoć barem djelimično riješiti probleme ugroženih građana, a najavljuju da će i dalje pratiti razvoj situacije, pomagati onima kojima je najpotrebnije i uputiti pomoć kada krenu konkretni projekti obnove objekata i infrastrukture. 

Subotnje aktivnosti će biti provedene u sklopu Dana otvorenih vrata Tvornice cementa Kakanj, a polazak konvoja je planiran u 10 sati iz pogona tvornice.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.