maglajinfo.com
vijesti maglaj 2495

Otvorene nove mektebske prostorije i promovisani novi učači Kur'ana

U susret ramazanu u Novoj gradskoj džamiji u Maglaju održana Večer Kur'ana

27.05.2016. 15:53 0

U Novoj gradskoj džamiji u Maglaju sinoć je u prisustvu velikog broja vjernika održana Večer Kur'ana na kojoj su učešće uzeli hafizi iz Njemačke, Turske, Makedonije i Maglaja.

U organizaciji Medžlisa islamske zajednice Maglaj u Novoj gradskoj ''Vali Recep Yazicioglu džamiji'' u Maglaju sinoć je poslije akšam-namaza održana Večer Kur'ana.

Na početku svečanosti prisutnima se obratio imam ove maglajske džamije, Šemsudin ef. Čizmić koji je u ime džemata Novi Grad iskazao dobrodošlicu i poselamio vjernike. 

Zatim su se na ćursu Nove gradske džamije počeli smjenjivati učači Kur'ana hfz. Admir Husić, a zatim i hfz. Ajidin Jahya, hfz. Elyesa Asani, hfz. Ali Polat, a na kraju je odlomak iz Kur'ana proučio hfz. Hidajet ef. Talić. Svečanost su izvođenjem ilahija i kasida uljepšali i članovi hora ''Revda''.

Skupu se obratio i glavni imam Medžlisa Maglaj Nevres ef. Hodžić koji je kazao kako je Večer Kur'ana odličan način da iskažemo dobrodošlicu mubarek mjesecu ramazanu. Glavni imam također je pohvalio Šemsudin ef. Čizmića koji je u proteklom periodu dao veliki doprinos u radu džemata Novi Grad i Islamske zajednice u cjelini, a tom prilikom Šemsudin ef. uručeno je i priznanje. 

Prisutnim vjernicima na kraju se obratio i izaslanik muftije zeničkog mr. Fuad ef. Omerbašić koji je u svom kratkom obraćanju kazao kako u Maglaju nakon iskušenja tokom agresije te nakon majskih poplava 2014. godine ima mnogo onih koji su na istinskom i pravom putu. Kako je kazao veliki broj prisutnih vjernika sinoć je dokaz tome. On je također ukazao i na veliki problem koji je proteklih nekoliko mjeseci aktueliziran u sredstvima informisanja, a to su kladionice kojih je sve više u bh. čaršijama.   

Večeri Kur'ana prethodilo je otvaranje obnovljenih mektebskih prostorija u haremu Fazli-pašine džamije u Starom gradu, a tom prilikom su promovisani i novi učači Kur'ana. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.