D. Đuhera/maglajinfo.com
vijesti maglaj 3134

U susret ramazanu: Učenici novošeherske škole izveli program u Maglaju

2.06.2016. 19:56 0

Jučer je u prepunoj sali Doma kulture ,,Edhem Mulabdić'' održana predramazanska manifestacija koju su pripremili učenici OŠ ,,Novi Šeher''.

Jučer je u sali Doma kulture ,,Edhem Mulabdić'' s početkom u 17.00 sati odražana predramazanska manifestacija, a čiji program su pripredili učenici novošeherske škole.

Program je obilovao horskim i solističkim izvedbama ilahija, recitacijama, sevdalinkama i obraćanjima, ali i zadivljujućim dramskim dijelom kojeg su neumorno pripremali učenici sedmih i devetih razreda. Cjelokupan program ispraćen je s posebnim oduševljenjem gledalaca, koji su podršku dali pozornim praćenjem i neprestanim aplauzima.

Za zadovoljstvo publike, pored učenika, zaslužna je nastavnica Admira Kovačević i Indira Puljić, mentori i inicijatori događaja.

Svakako, uprava škole i direktor dali su svoj neizostavan doprinos i podršku. U sklopu programa prisutnim gostima obratio se glavnim maglajski imam Nevres-ef. Hodžić, pomoćnik načelnika Jasmin Devedžić, te direktor škole Zijad Meškić. Da su najmlađi na manifestacijama ubjedljivo najslađi, dokazali su to sinoć učenici OŠ ,,Novi Šeher'' iz Novog Šehera.

Prepuna sala gledalaca predstavljala je sinoć najavu dolazećih ramazanskih okupljanja, iftara i posebnih druženja u Maglaju, Bosni, ali i diljem ostatka svijeta.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.