maglaj.ba
vijesti maglaj 712

U Svetištu Sv. Leopolda Mandića priređen tradicionalni Božićni prijem

25.12.2015. 17:56 0

Povodom katoličkog blagdana, Božića, velečasni Josip Jelić, župnik župe Sv. Leopolda Mandića i fra Josip Tomas, župnik župe Sv. Ilije proroka, organizovali su tradicionalni Božićni prijem.

Prijemu su prisustvovali predstavnici društvenog i vjerskog života sa područja općine Maglaj. Ovo je bila prilika da se sumiraju utisci iz proteklog perioda, kao i da se razgovara o aktivnostima u periodu koji slijedi.

Općinski načelnik iskoristio je ovu priliku da još jednom uputi iskrene čestitke vjernicima katoličke vjeroispovijesti u povodu najradosnijeg praznika, ističući kako se nada da vrijeme ispred nas nosi nadu u bolje sutra, međuljudsko razumijevanje, mir i dobro.

Na sebi svojstven način, ovaj je prijem bio prilika za međusobni dijalog, ali i za širenje poruke mira i blagostanja u Novoj godini koja samo što nije stigla.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.

TwitterX Error: Could not load tweets as Twitter responded with the error: 'Over capacity'.