maglaj.ba
vijesti maglaj 764

U Svetištu Sv. Leopolda Mandića priređen tradicionalni Božićni prijem

25.12.2015. 17:56 0

Povodom katoličkog blagdana, Božića, velečasni Josip Jelić, župnik župe Sv. Leopolda Mandića i fra Josip Tomas, župnik župe Sv. Ilije proroka, organizovali su tradicionalni Božićni prijem.

Prijemu su prisustvovali predstavnici društvenog i vjerskog života sa područja općine Maglaj. Ovo je bila prilika da se sumiraju utisci iz proteklog perioda, kao i da se razgovara o aktivnostima u periodu koji slijedi.

Općinski načelnik iskoristio je ovu priliku da još jednom uputi iskrene čestitke vjernicima katoličke vjeroispovijesti u povodu najradosnijeg praznika, ističući kako se nada da vrijeme ispred nas nosi nadu u bolje sutra, međuljudsko razumijevanje, mir i dobro.

Na sebi svojstven način, ovaj je prijem bio prilika za međusobni dijalog, ali i za širenje poruke mira i blagostanja u Novoj godini koja samo što nije stigla.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.