maglajinfo.com
vijesti maglaj 1294

U Svetištu Sv. Leopolda Mandića u Maglaju otvorena Vrata milosrđa

16.12.2015. 12:20 0

Otvaranjem Svetih vrata, Vrata milosrđa na bazilici sv. Petra u Vatikanu, koja je na svetkovinu Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca ove godine otvorio papa Franjo, započela je Sveta godina milosrđa.

Papa Franjo je odredio da se u svim partikularnim Crkvama po svijetu, u katedralama i konkatedralama, svetištima i crkvama od posebne važnosti, otvore Vrata milosrđa. Također papa Franjo je odredio da će jedan od zaštitnika Svete godine milosrđa biti sv. Leopold Bogdan Mandić. Na Treću nedjelju Došašća, koja je ujedno i Nedjelja Caritasa, 13. prosinca 2015. godine otvorena su Vrata milosrđa i u Svetištu Sv. Leopolda Mandića u Maglaju.

Vrata je otvorio generalni vikar mons. Luka Tunjić, uz prisustvo upravitelja Svetišta Sv. Leopolda Josipa Jelića i salezijanca Milana Ivančevića.

Otvaranjem Vrata milosrđa vjernici će dobiti milosti i potpune oproste. Godina milosrđa potiče vjernike da svoju vjeru žive dublje, da grijehe predaju Bogu te da ne zaborave svoje bližnje.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.