maglajinfo.com
vijesti maglaj 425

U toku anketiranje na području općine Maglaj

10.02.2021. 14:01 0

Iz Federalnog zavoda za statistiku obavještavaju da će se u periodu od 08.02.2021.godine u trajanju od 22 dana u okviru projekta ''Podrška statističkom sistemu Bosne i Hercegovine za pripremu glavnog okvira za uzorak'', a u skladu sa Zakonom o statistici Bosne i Hercegovine i Zakonom o statistici u Federaciji BiH, na teritoriju općine Maglaj provesti anketiranje domaćinstava za potrebe ažuriranja statističkog okvira uzorka.

Anketiranje će na području Federacije Bosne i Hercegovine provoditi akreditovani anketari koje angažuje Federalni zavod za statistiku.

Anketiranje će se provoditi u većini općina Bosne i Hercegovine prema odabranom uzorku.

Prema Zakonu o statistici BiH, Zakonu o statistici u Federaciji BiH i Zakonu o zaštiti ličnih podataka, statističke institucije Bosne i Hercegovine garantuju punu povjerljivost podataka.

Anketari će prilikom anketiranja primjenjivati preporučene mjere navedene u Naredbi Federalnog kriznog štaba, koje se odnose na obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom javnom prostoru, ukoliko nije moguće održavati propisanu fizičku distancu od dva metra, u cilju zaštite zdravlja anketara i ispitanika, stoji u saopćenju. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.