U toku interventno čišćenje pomjerenog minskog polja u Krsnom Polju

14.11.2014. 22:33 0

Nakon izvršenih priprema, 8. novembra 2014. godine, počeli su radovi na čišćenju i oslobađanju stambenog objekta vlasništvo Darka Ilića iz Krsnog Polja od zemlje koja je kliznula iz rizične površine od mina koja je bila trajno obilježena standardnim minskim oznakama.

Pošto se čelo i klizna ravan klizišta nalazi u zoni minskog polja postojala je opasnost od pomjeranja i minskog polja, zbog čega je slučaj prijavljen BH MAC-u te nakon izviđanja i prikupljanja potrebnih podataka, urađen je projekat interventnog čišćenja pomjerenog minskog polja.

 

Financijer radova je UNDP, poslove izvodi deminerska organizacija „STOP MINE“ sa Pala uz kontrolu radova od strane inspektora BH MAC-a.

 

Kamione za odvoz pregledane zemlje sa terena kao i mjesto za odlaganje iste osigurala je općina Maglaj. Završetak gore spomenutih poslova očekuje se za desetak dana.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.