maglajinfo.com
vijesti maglaj 3330

Dom Rukometnog kluba Maglaj i mjesto gdje su se rađale i razvijale pobjedničke strategije

U toku sanacija: Maglaj će dobiti bolju i funkcionalniju dvoranu

12.12.2014. 15:34 0

Obnova i sanacija maglajske dvorane koja je u majskim poplavama pretrpila ogromne štete je u toku. Nakon što su završeni radovi na obnovi i sanaciji vanjskog dijela dvorane i krovne konstrukcije, trenutno se izvode radovi u unutrašnjem dijelu.

U maglajskoj sportskoj dvorani trenutno je angažovan veliki broj radnika nekoliko firmi koji u smjenama uporedo izvode radove na sanaciji i obnovi elektro i vodo instalacija, svlačionica, mokrih čvorova, fitnes centra, te velikog prostora za održavanje kulturnih i sportskih događaja. 

 

"Trenutno se izvode radovi u unutrašnjem dijelu sportske dvorane "Pobjeda", skele su još uvijek tu i kao što možete primjetiti radi se u svakom dijelu dvorane, u svlačionicama, kancelarijama, u sali za fitnes, te u prostoru namjenjenom za odigravanje i održavanje sportskih i kulturnih događaja", kazao je sagovornik našeg portala, uposlenik DKM Gradnje koja je angažovana na obnovi maglajske dvorane.

 

Kako smo saznali od radnika rok za završetak radova na obnovi maglajske dvorane je 24. decembar, međutim radnici su skeptični s obzirom na posao i obim radova koji se još trebaju završiti, pa se tako da zaključiti da 58. malonogometni turnir "Natronovi branioci Maglaja" po svemu sudeći neće početi na vrijeme. 

 

Kvalitet radova neće bti upitan i po onome što se može primjetiti dok traju radovi Maglaj će dobiti bolju i funkcionalniju sportsku dvoranu.

 

"U prostoru za odigravanje susreta na dijelove zidova postavljene su specijalne OBS ploče, a nova parketna podloga biti će visokokvalitetni "Elan" parket koji će stići iz Slovenije", kazao je sagovornik našeg portala. 

 

Maglajska dvorana s pravom nosi epitet maglajskog hrama sporta, ona je dom Rukometnog kluba Maglaj i mjesto gdje su se rađale i razvijale pobjedničke strategije, mjesto gdje su maglajski rukometaši, košarkaši, odbojkaši, odbojkašice trenirali i igrali utakmice, te je od krucijalnog značaja njena obnova i sanacija. U ovoj dvorani nakon obnove Maglaj će nastaviti da živi svoj sportski život. 

 

Završetak obnove i sanacije maglajske dvorane s nestrpljenjem iščekuju svi maglajski sportski kolektivi jer će obnova oživjeti dvoranske sportove kao i izvođenje časova fizičkog vaspitanja za srednjoškolce i učenike JU OŠ "Maglaj" koji u ovoj dvorani izvode svoje časove. 

 

 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.