maglajinfo.com
vijesti maglaj 1631

U Zenici održano 20. kantonalno takmičenje iz informatike

12.05.2015. 22:15 0

U subotu je u Zenici u OŠ ''Miroslav Krleža'' održano 20. kantonalno takmičenje iz informatike za učenike osnovnih škola sa područja ZDK.

Na takmičenju je učestvovao 31. učenik sa područja kantona, a oblast u kome su svoje znanje pokazali osnovci bila je programiranje.

 

Naš grad i općinu su predstavljali Suljaković Denis (OŠ Maglaj) i Kulaš Eldar (Prva osnovna škola) i Latifović Anes (Prva osnovna škola) predvođeni svojim nastavnicima Reufom Husejnovićem i Amirom Ibranovićem.

 

Prvo mjesto osvojila je Goralija Hanka - Mula Mustafa Bašeskija - Donje Moštre, drugo Omić Ferid - Prva osnovna škola Zavidovići, i treće Hukić Ajdin - Skender Kulenović Zenica.

 

Od učenika koji su predstavljali našu općinu najbolji rezultat je postigao Suljaković Denis koga su 3 boda dijelila od osvojanja 6. mjesta i učešća na federalnom takmičenju. Denis je osvojio deseto mjesto, Eldar 20. a Anes 29. 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.