maglajinfo.com
vijesti maglaj 925

Jedan paketić za osmijeh djeteta poplavljenog Maglaja

Učenici OŠ ''Maglaj'' obradovani paketićima: Igračke i slatkiše prikupila grupa aktivista

29.12.2015. 22:16 0

Grupa aktivista u Sarajevu je tokom mjeseca decembra organizovala prikupljanje slatkiša i igračaka za školarce u Maglaju pogođene velikim poplavama koje su naš grad zadesile 2014. godine.

Akcija je danas uz pomoć organizacije "Ruku na srce", Crvenog križa i velikog broja građana i građanki uspješno završena podjelom paketića za 380 osnovaca JU OŠ ''Maglaj''. 

"Podijeljeno je 380 paketića u Osnovnoj školi "Maglaj" i to dječacima i djevojčicama od prvog do petog razreda, te 15 paketića jednoj porodici u Misurićima sa kojom smo ostali u kontaktu nakon poplava. Razlog zašto su paketići podijeljeni samo u OŠ "Maglaj" je taj što smo u vrijeme poplava prvo ušli u tu školu i obećali im da ćemo se ponovo sresti u nekim boljim uslovima", kazali su nam predstavnici neformalne skupine građana koji su se udružili za vrijeme velikih poplava u Maglaju.

Danas je za učenike organizovana i priredba, a Djed Mraz je bio naš čuveni glumac i humanista Mladen Jeličić Troko.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.