maglaj.ba
vijesti maglaj 679

World Food Day

Učenici maglajske Gimnazije obilježili ''Svjetski dan hrane''

16.10.2015. 15:34 0

World Food Day (WFD) ili Svjetski dan hrane svake godine se obilježava 16. oktobra. Tom prilikom učenici Gimnazije ''Edhem Mulabdić'' odlučili su na specifičan način obilježiti ovaj dan, a to je prodajom hrane, koju su sami pripremili.

Maglajski Gimnazijalci su, uz pomoć svojih roditelja i profesora, pripremili hranu, koju su odlučili prodavati na određenim lokacijama u Maglaju, po simboličnoj cijeni. Kako su kazali, novac koji zarade iskoristit će za pomoć onima kojima je najpotrebnije, a nešto ostaviti i za aktivnosti na nivou škole. 

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana hrane 2015. je “Socijalna zaštita i poljoprivreda: Razbijanje ciklusa ruralnog siromaštva”. Socijalna zaštita je izabrana kao tema ovogodišnjeg Svjetskog dana hrane s ciljem da se istakne važnost u smanjenju ruralnog siromaštva i odobravanja pristupa hrani i sredstvima za kupnju hrane.

Ona se može definirati kao niz rješenja, često u kombinaciji jedni s drugima, kao radnih prilika, pružanje hrane, novca i usluge, koji su dizajnirani za podršku ranjivim skupinama i pomoć siromašnima u društvu da se izbave iz gladi i siromaštva.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.