maglajinfo.com
vijesti maglaj 3397

Učenici OŠ ,,Maglaj'' dali svoju podršku porodici Mejrić

13.12.2016. 22:05 0

Pod rukovodstvom Vijeća učenika organizirana je donatorska akcija za porodicu Mejrić, a u sklopu koje su učenici u saradnji sa svojim nastavnicima prikupili 530,00 KM. Novčana donacija uručena je ocu Vahidu u nadi da će ovaj doprinos olakšati porodici Mejrić na putu ka normalizaciji svakodnevnih životnih prilika.

Pod rukovodstvom Vijeća učenika Osnovne škole ,,Maglaj'' pokrenuta je akcija prikupljanja novčanih priloga za pomoć ugroženoj porodici Mejrić iz Tujnice, a kojoj je porodična kuća prošle sedmice uništena požarom. Kako su i do sada maglajski đaci pokazivali svoju humanost u potrebnim trenucima, sveopćoj donatorskoj akciji u Maglaju pridružili su se i učenici od 1. do 9. razreda spomenute maglajske škole.

Pored materijalnih donacija koje se prikupljaju, skupljena novčana sredstva u iznosu od 530,00KM uručena su jučer ocu Vahidu u cilju moralne i finansijske podrške, a u nadi što brže sanacije kuće i vraćanja porodice ka svakodnevnim životnim prilikama.

Ispred OŠ ,,Maglaj'' porodicu je obišla pedagogica škole i rukovodilac VU.

Kako narodna predaja kaže, mrav je gasio vatru noseći kap po kap, a kad su ga pitali što se bespotrebno muči kad je to malo vode, on im reče: ,,neka se makar zna na čijoj sam strani!''

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.