Učenici OŠ 'Maglaj' posjetili PS Maglaj

19.03.2014. 16:23 0

Učenici 9-b razred Osnovne Škole 'Maglaj' posjetili su danas prostorije PS Maglaj gdje su ih domaćini, zaposlenici naše Policijske Stanice upoznali sa opisom radnog mjesta policajca, osobe koja brine o sigurnosti građana i o njihovoj imovini.

U sklopu profesionalne orjentacije učenici završnih razreda OŠ 'Maglaj' ovih dana obilaze razne ustanove i preduzeća kako bi se odlučili koje zanimanje odabrati, s obzirom na to da je korak koji prave poslije osnovnog obrazovanja, korak koji će uveliko odrediti njihov životni put.

 

Učenici 9-b razred predvođeni razrednikom Reufom Husejnovićem, prof. danas su posjetili PS Maglaj kako bi se upoznali sa zanimanjima i opisom radnih mjesta policajaca, osoba koje brinu o sigurnosti građana i o njihovoj imovini.

 

"U narednom periodu ćemo  također nastaviti obilaziti slične Ustanove kako bi pomogli našim učenicima pri izboru njihovih budućih zanimanja, veoma nam je važno da učenici saznaju koji je opis njihovog budućeg radnog mjesta pri izboru upisa buduće škole", izjavio je za naš portal prof. Reuf Husejnović. 

 

Veliki je problem to što veliki broj učenika bez jasne vizije upiše srednju školu, a da i ne znaju šta će tačno raditi u budućnosti kada je završe, stoga se nastavno osoblje OŠ 'Maglaj' trudi da učenicima prije završetka osnovnog obrazovanja ponudi informacije o poslovima koje će oni u budućnosti činiti.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.