maglajinfo.com
vijesti maglaj 431

Udruženje poljoprivrednika iz Bijele Ploče nastavlja s akivnostima i u 2020. godini

9.01.2020. 17:31 0

Udruženje poljoprivrednika, proizvođača voća, povrća, jagodičastog voća i uzgoj stoke iz Bijele Ploče u toku 2019. godine u okviru UNDP projekta ''Ekologika-Jačanje saradnje između pčelara i voćara u cilju boljih prinosa, te očuvanja pčelinjih zajednica'', realizovalo široki spektar aktivnosti koji obimom prevazilazi sve prethodne godine, navodi se u saopćenju ovog maglajskog udruženja.

Osim uspostavljanja kvalitetne saradnje pčelara i voćara na području naše opštine, uspjeli smo da realizujemo veliki broj edukativnih radionica za voćare i pčelare od strane vrlo kvalitetnih i stručnih predavača, uradili smo posjete i edukaciju mladih u osnovnim i srednjim školama i obdaništima, izvršili podjelu i sadnju 10 sorti sadnica voća, uradili internet priloge na Maglajinfo.com i emisije na RTV Maglaj i FTV, pripremili podjelu košnica za polaznike, kreirali voćarske brošure i slično.

U novoj 2020. godini pred nama su aktivnosti posjete 50 učesnika projekta poljoprivrednom sajmu, nabavka kultivatora za obradu zemljišta, snimanje video materijala projekta, te nastavak kvalitetne saradnje sa medijima, partnerima i UNDP-om. Najozbiljnija je namjera da u 2020. godini, zajedno sa UNDP-om nastavimo implementaciju novog projekta „EKOLOGIKA 2„ sa još boljim i novijim idejama koje će dati i kvalitetne rezultate u voćarstvu i pčelarstvu, ali i određene inovacije koje u BiH još nisu prisutne.

Za realizaciju ovakvog spektra aktivnosti, osim projektnih sredstava neophodno je da dio aktivnosti našeg udruženja planiramo i kroz vlastita sredstva, a najjednostavniji oblik u tom smislu je redovno plaćanje članarine.

Od ovih sredstava naše udruženje će moći uraditi redovan i obavezan godišnji obračun, platiti finansijske obrasce i uslugu, pokriti osnovne troškove, a eventualno i participirati u nekim značajnim predstojećim aktivnostima.

Redovne članove udruženja ćemo nastojati i konkretnije podržati kroz aktivnosti u 2020. godini. Od vas tražimo da uplatom članarine za 2020. godinu od 1 KM/mjesečno, podržite naše predstojeće aktivnosti od kojih ćete i vi imati direktnu ili indirektnu korist!

Pozivamo vas da da pratite redovno naše projektne i druge aktivnosti, te da se u skladu sa vlastitim interesima i uključite u njihovu realizaciju. Za sve informacije na raspolaganju je predsjednik udruženja na broju: 061/806-083, stoji u saopćenju. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.