maglajinfo.com
vijesti maglaj 1190

Udruženje ''Vizija'' uz podršku općine Maglaj organizira seminar o uzgoju Paulovnije

18.11.2015. 17:31 0

Obavještavaju se svi zainteresirani da Udruženje ''Vizija'' iz Doboja uz podršku Načelnika Općine Maglaj i Službe za privredu, finansije/financije i razvoj poduzetništva Općine Maglaj, dana 20.11.2015. godine (petak) u Sali Doma Kulture ''Edhem Mulabdić'' u Maglaju sa početkom u 14.00 sati organizira stručni seminar na temu ''Plantažni uzgoj i eksploatacija kulture Paulownia bellissia – hibrid F2''.

Paulovnija je listopadno drvo porjeklom iz Kine, koje se odlikuje izuzetno brzim rastom, kvalitetom drvne građe, velikim listovima i prelijepim cvjetovima.

List raste do 70 cm u prečniku, samo drvo i do 20-25 m u visinu, 30 – 40 cm u prečniku, cvijet je grozdast, roze do ljubičaste boje sa divnim mirisom. Zbog svog brzog rasta, široke primjene i tržišne vrijednosti Paulovnija je postala veoma popularna i tražena u svijetu.

Ukoliko ste zainteresirani da čujete sve o uzgoju Pulovnije i ako budete zainteresirani za vlastiti uzgoj, sve ćete moći čuti na samoj prezentaciji, saopćeno je iz općine Maglaj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.