Učenici MSŠ realizovali akciju 'Biram savjesno, nosim prirodno'

17.04.2014. 08:45 0

Danas su učenici MSŠ Maglaj realizovali akciju pod simboličnim nazivom 'Biram savjesno, nosim prirodno' u okviru koje su ispred zgrade Konzuma građanima dijelili papirne i platnene kese kao zamjena za njihove plastične.

Učenici MSŠ, smjer za hemijske tehničare danas su u našem gradu akcijom pod nazivom 'Biram savjesno, nosim prirodno' ukazali na važnost očuvanja životne sredine, te Maglajlije i Maglajke podsjetili da je jedan korak ka očuvanju zdrave životne sredine i korištenje papirnih i platnenih kesa umjesto ekološki neprihvatljivih plastičnih.

 

U terminu od 13 do 14 sati učenici su danas ispred Konzuma Maglajlijama i Maglajkama dijelili papirne i platnene kese kao zamjena za njihove plastične. Kako smo saznali od učenika koji su učestvovali u ovoj akciji, ista je bila dobro prihvaćena i podržana od strane građana, koji sve češće kupljene stvari nose u papirnim i platnenim kesama. Razlog tome sigurno je i to što se plastične vrećice već duže vrijeme  naplaćuju, a sve kako bi se građani podsjetili da su one ekološki neprihvatljive i kobne za našu životnu sredinu.  

 

Akcija je podržana i od načelnika naše Općine, gospodina Mehmeda Mustabašića. 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.