Učenjem prvih ajeta prvog džuza počelo učenje centralne hafiske mukabele u Kuršumliji džamiji

27.06.2014. 19:35 0

Učenjem prvih ajeta prvog džuza Kur'ana počelo je učenje centralne hafiske ikindijske mukabele u Kuršumliji džamiji u Maglaju.

Ovog ramazana koji akoBogda nastupa večeras sa akšamskim ezanom, u Maglaju će se učiti dvije hafiske mukabela, ona sehurska u Novoj Gradskoj Džamiji, i ikindijska u Kalavun Jusuf-pašinoj Kuršumliji džamiji.

 

Učači ove dvije mukabele su trojica hafiza, dva hafiza koji su musafiri u Maglaju iz Turske hfz. Omer Faruk Metecan i hfz. Kadir Kural, te hfz. Hidajet ef. Talić, imam i hatib Kuršumlije džamije u Maglaju. 

 

Prije samog početka učenja hafiske mukabele prisutnim džematlijama u Kuršumliji džamiji danas se obratio gl. maglajski imam h. Izudin ef. M. Kruško koji je iskoristio priliku prisutne upoznati sa aktivnostima koje će Medžlis Maglaj u nastupajućem periodu svetog mjeseca Ramazana provoditi. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.