Uklanjanje pet i po tona odmrznutog mesa u Maglaju

28.05.2014. 16:26 0

Krizni štab za zdravstvo Zeničko-dobojskog kantona tokom aktivnosti na terenu provodi sve preporučene mjere mehaničkog čišćenja, dezinfekcije i uklanjanja leševa uginule stoke.

U narednom periodu dogovoreno je da veterinarski stručnjaci predlože bezbjedan način uklanjanja oko pet i po tona odmrznutog mesa u hladnjači u Maglaju, kao i ostalog životinjskog otpada na području ove općine.

 

Na području ZDK-a svakodnevno se uzimaju uzorci vode iz gradskih vodovoda i mjeri se količina hlora, a kontrolišu se i uzorci iz lokalnih i malih vodovoda, i vrši njihova dezinfekcija.

 

Uspostavljen je aktivan epidemiološki nadzor u svim lokalnim zajednicama i u kolektivnim centrima, a ova vrsta nadzora radi se kontinuirano i na izolovanim područjima općina Zenica i Žepče do kojih ljekari dolaze helikopterima.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.