Sehur

Iftar

Vaktija 1442/2021.
maglajinfo.com
vijesti maglaj 6306

Najnovije informacije

Načelnik Mahmutagić: Ukupno sedam osoba zaraženo koronavirusom na području općine Maglaj

11.04.2020. 18:55 0

Na području općine Maglaj ukupno sedam osoba zaraženo je novim koronavirusom (COVID-19).

Ovu informaciju potvrdio je Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić koji je u novom saopćenju građanima potvrdio da je danas još šest nalaza koji su testirani na KCUS-u bilo pozitivno i svi su bili u kontaktu s prvozaraženim.

Broj zaraženih koronavirusom na području općine Maglaj tako se povećao na sedam.

Poštovani sugrađani,

Kao što sam pisao u prethodnom javljanju, danas je na analizu poslano ukupno devet uzoraka. Njih šest je pozitivno na korona virus, a tri su negativna. Radi se o osobama koje su povezane sa prvozaraženim. Sada imamo 7 zaraženih sugrađana.

Rezultati nam pokazuju da nema opuštanja, te da više nego ikada moramo se strogo pridržavati svih donesenih naredbi i preporuka. Time štitimo i sebe i druge oko nas.

Još jednom vas molim da izbjegavate bilo kakva okupljanja i bespotrebne kontakte, da obavezno poštujete higijensko-epidemiološke mjere, držite socijalnu distancu i koristite zaštitne maske.

Svim oboljelima želim brz i uspješan oporavak. Zajedno ćemo prebroditi i ovu krizu!

Budimo odgovorni, budimo oprezni, navodi se u saopćenju Općinskog načelnika. 

 
 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.