Uprava Natron-Hayata nakon eksplozije: U toku je analiza glavnih uzroka nesreće

26.07.2016. 23:46 0

Nakon eksplozije koja se dogodila u krugu fabrike za proizvodnju celuloze, papira i ambalaže Natron-Hayat d.o.o. u kojoj je život izgubio jedan radnik, a pet je povrijeđeno oglasila se i Uprava ove firme koja je izrazila saučešće porodici smrtno stradalog radnika.

- U utorak u 7:20 sati ujutro, desila se eksplozija u krugu fabrike za proizvodnju celuloze, papira i ambalaže Natron-Hayat d.o.o. u Maglaju. U eksploziji lužnog kotla, koji se koristi u procesu za proizvodnju celuloze, povrijeđeno je šest radnika – podsjetili su iz Uprave za korporativne poslove i komunikacije Natron-Hayata.

U saopćenju su naveli da su radnici odmah hospitalizirani, te im je pružena medicinska njega.

– S velikom tugom vas obavještavamo da je jedan od naših radnika, uprkos svim naporima, preminuo. Ostalih pet radnika su u bolnici, u stabilnom stanju, pod medicinskim nadzorom. Na licu mjesta je u toku uviđaj te analiza glavnih uzroka nesreće. Ovom prilikom izražavamo naše najiskrenije saučešće za ovaj teški gubitak, te želju da se povrijeđeni radnici što prije oporave – dodali su iz Natron-Hayata, javlja Anadolu Agency (AA).

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.