Upućene naredbe općinskim štabovima Civiline zaštite

Upućene naredbe općinskim štabovima Civiline zaštite

21.05.2014. 13:41 0

Općini Maglaj naređeno je da odmah osigura bezbjedan prostor za odlaganje i uništavanje kabastog otpada na području Općine, a ukoliko to nije moguće da se odlaganje osigra na regionalnoj deponiji Mošćanica Zenica.

Danas, 21. 05. 2014. Kantonalni štab civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona izdao je više naredbi od kojih se prva odnosi na zaduženje općinama da odrede lokacije za neškodljivo uklanjanje uginulih životinja kako bi se spriječila pojava zaraznih bolesti.

Dodatno, Općini Maglaj naređeno je da odmah osigura bezbjedan prostor za odlaganje i uništavanje kabastog otpada na području Općine, a ukoliko to nije moguće da se odlaganje osigra na regionalnoj deponiji Mošćanica Zenica.

 

Pored ove, izdata je i naredba općinskim štabovima civilne zaštite da izvrše procjenu stanja i mogućnosti otpočinjanja nastave u osnovnim i srednjim školama Kantona. Naime, potrebno je sagledati stanje putnih komunikacija i mogoućnosti prijevoza učenika do škola, zatim stanja školskih objekata sa pripadajućim školskim područjima, snabdijevanje pitkom vodom i električnom energijom te aktuelno higijensko-epidemiološko stanje na svkaom području. Na osnovu izvršenih procjena, Ministarstvo obrazovanja,nauke, kulture i sporta ZDK imajući u vidu zaštitu učenika i nastavnika predložit će Vladi Kantona odluku o nastavku ili daljnjoj obustavi nastave. Pored toga, općinama i njihovim resornim službama nadležnim za poslove poljoprivrede naređeno je da omoguće predstavnicima Federalnog zavoda za poljoprivredu uzimanje uzoraka povrtlarskih kultura sa poplavljenih područja. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.