Uređen spomenik podignut u čast danskim vojnicima koji su poginuli vozeći pomoć za Maglaj

17.05.2016. 18:01 0

Komunalno javno društvo Maglaj, u saradnji sa Općinom Maglaj, uredilo je spomen obilježje danskim vojnicima, koji su 01.06.1993. godine, vozeći humanitarnu pomoć za grad Maglaj, izgubili svoje živote na ulazu u tunel Sikola.

U blizini tunela podignut je spomenik Nielsu Bromandu (20) i Jimmyu Nyegaardu (21), kao vječna uspomena na njihove mlade živote okovane velikom hrabrošću.

Dva vozača kamiona svoj život su izgubili na ulazu u tunel 1993. godine od granate ispaljene sa neprijateljskih položaja.

Direktorica KJD Maglaj, gđa. Amira Zukić i pomoćnik Općinskog načelnika, Jasmin Devedžić, posjetili su ovaj spomenik, koji sada izgleda mnogo ljepše, urednije i čišće, za šta su zaslužni članovi Komunalnog javnog društva. Pored uređivanja oko spomenika, spomenik je ograđen i sa vazama cvijeća.

Ove godine navršit će se 23 godine od smrti danskih vojnika, saopćeno je iz Općine Maglaj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

rat
Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.