maglajinfo.com
vijesti maglaj 306

Uručeno novo službeno vozilo Policijskoj stanici Maglaj

12.02.2021. 21:46 0

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić, u prisustvu policijskog komesara Semira Šuta, te predstavnika iz političkog i javnog života, uručio je 11. februara 2021. godine, ključeve novog službenog policijskog vozila Policijskoj stanici Maglaj.

Radi se o specijalnom kombi vozilu koje će u značajnoj mjeri povećati efikasnost policijskih službenika Policijske stanice Maglaj u izvršavanju njihovih svakodnevnih poslova i zadataka, što će u konačnici rezultirati povećanjem stepena lične i imovinske sigurnosti građana koji žive na području ove općine.

Podsjećamo, Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Vladom Zeničko-dobojskog kantona, krajem prošle i početkom ove godine, dodjelilo je ukupno 32 službena vozila. Današnjom dodjelom u Maglaju završen je prvi ciklus kontinuiranog opremanja i materijalnog jačanja gdje je akcenat bio jačanje Uprave policije, te policijskih uprava i policijskih stanica na području Kantona.

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić, u pratnji policijskog komesara, do sada je obišao područja svih policijskih uprava MUP-a Zeničko-dobojskog kantona gdje su mu rukovodioci policijskih organa prezentovali povoljnu bezbjednosnu situaciju. Ministar se svim policijskim rukovodiocima zahvalio na prezentovanoj bezbjednosnoj situaciji i sa prisutnim policijskim komesarom uvjerio da je stanje bezbjednosti izuzetno zadovoljavajuće, te je obećao da će u narednom periodu i dalje nastaviti sa opremanjem svih struktura MUP-a Zeničko-dobojskog kantona kako bi bezbjednosna situacija bila i dalje povoljna, a policijskim službenicima i ostalim uposlenicima olakšao uslove rada, kako je to u protekloj 2020. i 2021. godini i učinjeno, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.