Marinko Kelavić
vijesti maglaj 1539

Uskoro novi PRO-Budućnost projekti za Maglaj

22.09.2015. 11:57 0

Skupina mladih iz Maglaja, koji su privremeno (na tri mjeseca) angažirani putem Javnog poziva Federalnog zavoda za zapošljavanje u Općini Maglaj, su izvijestili Općinskog načlenika Maglaja o projektima koje su , u protekla dva mjeseca, aplicirali kroz Program PRO-Budućnost.

Voditeljica projekta „ Žene-ambasadori suživota“ Tenzila Hasanić, sa svojim asistentima, Ivanom Širić i Tarikom Smajlagićem upoznali su detaljno i gosp. Mustabašića o planiranim aktivnostima ovog projekta u kojem sudjeluju žene iz UŽ “Cicmanka“ i HKUD “Gromovnik“ iz N. Šehera te žene iz KUD „ Miloš Kupres“ iz Kožuha kod Doboja. 

Pored ovog projekta, ovi mladi su izradili i niz drugih vrlo interesantnih i vrijednih projekata za općinu Maglaj. Općinskom načelniku su prezentirali i upravo završene projekte izgradnje šahovskog polja na otvorenom u Maglaju, pod nazivom „Matirajmo predrasude“ te Projekt „Sadnice mira za Gradsko groblje u Maglaju“ čiju potporu, isto tako, očekuju kroz Program PRO-Budućnost kojeg financira USAID, a implementira CRS. 

Načelnik Mustabašić nije krio svoje zadovoljstvo što Općina Maglaj ima takav potencijal mladih koji su u stanju aplicirati i na najzahtjevnije projekte međunarodnih donatora te obećao i pomoć Općine, naravno u skladu sa mogućnostima, u realizaciji gore spomenutih projekata.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.