Uspješni projekti bh. firmi: Bontex i Bellissima izrađuju uniforme za svjetske brendove

14.07.2015. 17:32 0

Bontex je kompanija koja sa sjedištem u Maglaju egzistira od 10. januara 2005. godine kada je počela sa treningom izrade i šivenja. S obzirom da se radi o modnoj industriji ulazni period bio je dug te je tek u osmom mjesecu imala prvu komercijalnu proizvodnju. Danas kompanija Bontex broji 220 zaposlenih i radi za brendove kao što su: Hauber, Luisa Cerano, Albiro Miklauzhof, Albiro Sumiswald, Schild, PKZ, Luca Maldini, Manor, Weder Meier, piše Klix.

Iako izrada uniformi za gastronomiju i hotelijarstvo većina ljudi smatra jednostavnom i prostom, norme i propisi se moraju poštovati i odstupanja nisu moguća. Norme obuhvataju štep, debljinu konca i nijanse tkanine.

Upravo je zbog toga izrada uniformi po narudžbi vrlo zahtjevan posao koji iziskuje mnogo truda, ulaganja i znanja.

Modna kuća Bellissima i Bontex udruženim snagama uspjevaju odgovoriti na velike zahtjeve i izazove koje pred njih stavljaju naručioci upravo zahvaljujući znanju i stručnosti, što dovoljno govori o mogućnostima ovih domaćih firmi.

Hoteli Marriott, Atom Solution, Olive Arabia, Nelt i Radon Plaza samo su neki od brendove za koje rade modna kuća Bellissima i Bontex.

"Motivacija i orijentacija rada kompanije Bontex je takva da košulja koja se proizvede u Maglaju mora biti ista kao ona košulja koja se proizvodi i prodaje za najveće brendove sa zapada. Kvalitet se ne dovodi u pitanje", rekao je direktor Husić Senaid.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.