UG ''CENTAR-MAG'': Uspješno okončan projekat ''Vlastiti biznis - karta za sigurnu budućnost''

15.06.2015. 17:34 0

Udruženje mladih UG „CENTAR MAG“ Maglaj je u toku prve polovine mjeseca juna uspješno okončalo i finalno izvještavanje i finansijsku reviziju u projektu ''Vlastiti biznis - karta za sigurnu budućnost!'', čime se završava i sam projekat koji je trajao prethodnih 6 mjeseci, počev od decembra 2014. godine, saopćeno je iz ovog Udruženja građana.

Ovom prilikom i osoblje UNDP-a, je takođe iskazalo zadovoljstvo organizacijom i implementacijom, kao i postignutim rezultatima na našem projektu. Početkom mjeseca, snimljena je i emitovana polusatna emisija o radu udruženja mladih „CENTAR MAG“ na ovom projektu, u svim njegovim fazama realizacije.

Iskreno se nadamo se da je lokalna zajednica imala priliku pogledati ovu emisiju, i da su zadovoljni postignutim rezultatima, pogotovo u segmentu edukacije i usmjeravanja učenika svih završnih razreda „Mješovite srednje škole“ i gimnazije „Edhem Mulabdić“. S obzirom na aktualnost ideje projekta, iskreno se nadamo da će i RTV Maglaj naći mogućnost da najavi i reemituje emisiju u okviru svog programa. Teme na kojima se radilo u projektu su bile usmjerene na formiranje i razvijanje poduzetničkog mišljenja i djelovanja, prvenstveno kod mladih osoba (učenika), ali i kod određenog broja starijih polaznika edukacije, a iskazani interes i brojnost učenika na predavanjima potvrđuje atraktivnost obrađenih tema.

Takođe, kroz ovaj projekat smo popularizirali i ukazivali i na određene već postojeće privredne kapacitete, banke, lokalnu jedinicu samouprave, javne ustanove i udruženja, tako da se nadamo da će udruženje „CENTAR MAG“ i u svojim 2 budućim aktivnostima i projektima imati i veću podršku od ovih i svih ostalih subjekata naše zajednice. Naša misija kao udruženja mladih, će i ubuduće biti usmjerena na stvaranje okruženja u kome će mladi ljudi moći da se dokažu u različitim sferama života: privrednoj, sportskoj, obrazovnoj, kulturnoj, društvenoj i sl., i gdje će ti isti mladi podsticati sve ostale članove naše zajednice na zajednički rad usmjeren ka našem zajedničkom dobru!

Udruženje mladih „CENTAR MAG“ Maglaj se zahvaljuje svim saradnicima, internet portalima, RTV Maglaj, učenicima, predavačima i korisnicima projekta „Vlastiti biznis – karta za sigurnu budućnost !“ i želi im svaki uspjeh i u budućnosti.

Pozdrav iz „CENTAR MAG“ do nekog idućeg projekta, navodi se u saopćenju. 

UG “CENTAR MAG“ Maglaj Projekat „Vlastiti biznis - karta za sigurnu budućnost!“ udruženja građana „CENTAR MAG“ Maglaj, se realizuje u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije IV – LOD IV“ kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.