maglajinfo.com
vijesti maglaj 3129

Utvrđen tačan datum svečanog otvorenja Kuršumlije džamije

30.04.2014. 20:13 0

Kalavun Jusuf-pašina Kuršumlija džamija, restaurirana i u novom ruhu prema izvoru koji je blizak Medžlisu Islamske Zajednice Maglaj biti će otvorena u subotu, 31. maja, tekuće 2014. godine.

Nakon što je naš portal objavio informaciju da će Ceremonija svečanog otvaranja Kuršumlije džamije biti održana krajem mjeseca maja, ona je prema našim izvorima i potvrđena, a Ceremonija svečanog otvorenja biti će održana akoBogda u subotu, 31. maja tekuće 2014. godine. 

 

Nakon restauracije Kuršumlije džamije, te uređenja njenog harema, ovih dana završeni su radovi i na uređenju vakufske kuće na Staroj Čaršiji te trga ispod naše ljepotice. 

 

Prema izvoru koji je blizak Medžlisu Islamske Zajednice trenutno se kraju privode preostale pripreme kao što su printanje plakata i sl. 

 

Nakon dugo vremena koje je prošlo od svečanog puštanja u rad naše ljepotice, ona će biti i Svečano otvorena a njoj će prisustvovati i visoki vjerski poglavari i visoki politički dužnosnici Turske i Bosne i Hercegovine.

 

Također 31. maja u našem gradu očekuje se dolazak velikog broja vjernika iz Bosne i Hercegovine i Dijaspore.  

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.