maglajinfo.com
vijesti maglaj 2185

Uzoriti 81-godišnjak iz Vogošće čistio Maglaj

19.05.2014. 21:39 0

Danas je organizovano iz Sarajeva u Maglaj stigla grupa radno sposobnih građana koji su pomogli u čišćenju našeg grada. Među njih 120 nalazio se i jedan čovjek, individua, stariji ali sposoban 81 godinu star građanin Vogošće.

Njegovo ime ne znamo, ali znamo da je u svojim poznim godinama danas bio uzor i jedan od vrijednih ljudi koji su pomagali građane i građanke Maglaja u čišćenju njihovih poplavljenih domova.  

 

Kako je studentima sa kojima je danas učestvovao u akciji čišćenja u ul. Ilijasa Smajlagića ovaj stariji gospodin, kazao on kući nije mogao gledati katastrofalne snimke i fotografije poplavama pogođenog Maglaja. Nekako je htio pomoći, novcem nije mogao, ali je zato svojom snagom koje mu je još malo preostalo mogao. 

 

Ovaj stariji gospodin koji je stigao danas iz Sarajeva u Maglaj, iako njegovo ime ne znamo ostat će upamćen od građana i građanki Maglaja. Hvala ti vrli gospodine. 

 

O solidarnosti više ne treba pričati, sa Maglajlijama i Maglajkama solidarišu se čak i 81-godišnjaci koji ne biraju način kako pomoći našem unesrećenom gradu.

 

Današnji pohod u Maglaj organizovala je Hayat TV.

 

Studenti i ostali doborovoljci mnogo Vam hvala.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.