maglajinfo.com
vijesti maglaj 925

Večeras u Domu kulture promocija knjige ''Kad šutnja progovori'' Hadžere Omerović

26.08.2015. 16:28 0

Večeras će u sali Doma kulture ''Edhem Mulabdić'' od 19,00 sati biti upriličena promocija zbirke poezije ''Kad šutnja progovori'' autorice Hadžere Omerović.

Hadžera Omerović rođena je u Zenici, ali 1992. godine dospijeva u Švedsku. Godinama je po zemljama Skandinavije bila u humanitarnim misijama. Organizovala je i vodila tribine Bošnjaka sa ciljem jačanja njihovog kulturnog, tradicionalnog i vjerskog identiteta u Štokholmu, Karlstadu i Geteborgu. Uređivala je i vodila prvi radio u Švedskoj na bosanskom jeziku 1993. godine.

Njena postavka drame u dva čina "Husein Gradaščević" je 1995. godine osvojila prvo mjesto na smotri BiH kulture u Kalmaru. Vodila je zapažena predavanja na teme iz bosanskohercegovačke historijske baštine po švedskim školama.

Godine 2000. objavila je zbirku poezije "Raspolučene duše". Godine 2004. objavila je prvu samostalnu zbirku priča "Bošnjačka duša". Godine 2011. objavljuje zbirku poezije "Kad šutnja progovori". 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.