Leopoldova srijeda: Velika ispovijed u župi Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Maglaju

17.03.2016. 15:01 0

U srijedu, 16. ožujka 2016. upriličena je velika ispovijed u župi Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Maglaju. Svetu misu u prijepodnevnim satima predslavio je vlč. Gabrijel Jukić, svećenik rodom iz Žepča, a koji se priprema za odlazak u Afriku u misije.

U prigodnoj propovijedi vlč. Jukić, se osvrnuo na Godinu milosrđa, te važnosti sredstva milosti u ovoj godini Božanskog milosrđa. Napomenuo je da su i vrata na ovoj crkvi u službi milosrđa, kako bi se sami posvetili i kroz pojačanu pobožnost dobila dodatno milosrđa.

Župa Maglaj kroz cijelu godinu slavi srijedu kao poseban dan molitve u čast sv. Leopoldu B. Mandiću. U crkvi na katu se nalazi i malena ispovjedaonica - sobica, slična onoj sobici u Padovi gdje je Sv. Leopold ispovijedao satima.

Svake srijede bude pokornika iz okolnih župa, koji svoje zavjete rado obavljaju u ovoj crkvi. Stoga je velika ispovijed prilika za dobru pripravu za Uskrs.

Iako je župa Maglaj postojala i prije (već u 16. i 17. stoljeću), službeno je ponovno otvorena 1970. godine. Prvotno je bila župa Sv. Ante Padovanskoga, a od 1979. je proglašena svetištem Sv. Leopolda B. Mandića. Velike zasluge za ovo svetište i sam Maglaj ima vlč. Anto Baković, koji je u mirovini u Zagrebu, prenosi Katolička tiskovna agencija. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.