Velika radost: Porodica Šaćira i Sadete-Sade Kadribašić uselila u novu kuću

18.12.2014. 22:23 0

Danas je veliki i radostan dan za porodicu Šaćira i Sadete kadribašić. Ovoj uglednoj maglajskoj porodici tokom majskih poplava stradala je porodična kuća i uništeno kompletno imanje, međutim zahvaljujući dobrim ljudima ovoj porodici danas su uručeni ključevi nove kuće.

Zahvaljujući Koordinacionom odboru za pomoć i sanaciju štete od poplave u sklopu Medžlisa Maglaj, plemeniti dobročinitelji iz prijateljskog Katra, putem IHO Katar Alkhaire – Qatar Cherity i dobri ljudi – bošnjani iz džema'ata – Bosanskog Kulturnog centra Birmingham iz Engleske darovali su svoj imetak za izgradnju novog doma i kuće porodici Kadribašić.

 

Danas je u prisustvu glavnog maglajskog imama Izudin ef. Kruške, općinskog načelnika Mehmeda Mustabašića, predstavnika donatora Muhameda Ouchena, izvođača radova, rodbine komšija i prijatelja izvršena predaja potpuno nove i izgrađene kuće porodici Kadribašić.

 

Sredstva za izgradnju kuće obezbjedila je Katarska HO IHO Katar Alkhaire – Qatar Cherity u iznosu od 31.500,00. -KM, a džema'at – Bosanskog Kulturnog centra Birmingham iz Engleske obezbjedio je sredstva u iznosu od 5.000,00. -KM.

 

Radovi na izvođenju trajali su nepunih 50 radnih dana i završeni prije ugovorenog roka. Svoju radost i veselje nana Sada nije mogla sakriti i suzama natopiti svoje veselo lice, jer se danas vratila ponovo u svoj topli dom. Radost sa njima podjelili su i rodbina, komšije i prijatelji. Općinski načelnik Mehmed Mustabašić zahvalio je posebno Medžlisu IZ-e Maglaj Koordinacionom odboru za pomoć i donatorima na uloženom trudu u obnovi i normalizaciji života nakon velikog iskušenja poplave.

 

Direktor predstavništva IHO Katar Alkhaire – Qatar Cherity Muhamed Ouchan iskazao je svoje veliko zadovoljstvo da je mogao biti dio pomoći onima kojima je najpotrebnija, čestitao Medžlisu Maglaj - Koordinacionom odboru i glavnom maglajskom imamau na transparentnosti i kooperativnosti i u odgovornom pristupu preuzetog emaneta pomoći ugroženom stanovništvu i porodicama, kazavši da ovo nije posljednji projekat i da se nada ubrzo nastavku realizacije novih kako bi se što prije obnovile uništene kuće i stanovi, piše medzlismaglaj.ba.

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.