maglajinfo.com
vijesti maglaj 5696

Akcija u toku

Humanitarna akcija u toku: Maglajlije doniraju brašno, ulje i pelene za narod Sirije

15.04.2017. 22:24 0

Muftijstvo zeničko i svi medžlisi koji ga sačinjavaju, uključujući maglajski u saradnji sa HO ''Međunarodni forum solidarnosti - Emmaus'' Duje (Doboj Istok) od 14. do 17. aprila 2017. godine (petak, subota, nedjelja i ponedjeljak) organiziraju i sprovode humanitarnu akciju pomoći narodu Sirije.

Kako je portal Maglajinfo.com već pisao cilj humanitarne akcije je da se prikupe a zatim narodu Sirije dostave što veće količine brašna, ulja i pelena, isključivo bosanskohercegovačkog porijekla. 

Iz Medžlisa islamske zajednice Maglaj danas je potvrđeno kako se akciji u protekla dva dana odazvao veliki broj Maglajlija. 

- Želimo se zahvaliti volonterima na njihovom angažmanu, oni su odvojili svoje vrijeme i mi to zaista cijenimo te građanima koji su se do sada priključili humanitarnoj akciji. Akcija protiče dobro i bez problema. Apelujemo još jednom na građane da kupuju proizvode bh. porijekla - kazali su kratko iz Medžlisa.

Podsjećamo svi oni koji se žele priključiti akciji humanitarne pomoći da se ista može dostaviti ili poslati na centralno skladište koje se nalazi u poslovnom prostoru vlasnika Semira Mulalića (u blizini/ispred gradske Vali Recep Yazicioglu džamije, ul. Bosanska bb, kod novootvorene autopraonice). 

I u svim džematima, u vakufskim objektima (džamijama, kućama, mektebima...), postoji mogućnost predaje humanitarne pomoći u petak, subotu, nedjelju i ponedjeljak. U Maglaju, u tržnom centru Konzum, kao i u Eurocentru (kod Željezničke stanice i preko puta Medžlisa) postoje štandovi na kojima se može predati humanitarna pomoć. Isti štand je instaliran i u tržnom centru Armin u Novom Šeheru.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.