maglajinfo.com
vijesti maglaj 1293

Vjera je savjet

Veliki broj vjernika na tribini ''Vjera je savjet'', Kozlić poručio Maglajlijama da zbiju redove

23.12.2017. 14:03 0

U prelijepoj atmosferi Kuršumlije džamije u Maglaju sinoć je održana tribina ''Vjera je savjet'' u organizaciji džemata Kuršumlija Medžlisa islamske zajednice Maglaj.

Veliki broj vjernika prisustvovao je tribini ''Vjera je savjet'' koja je sinoć održana u Kuršumliji džamiji u Maglaju. Gosti tribine bili su muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović i muftija banjalučki dr. Osman ef. Kozlić.

Tribina je održana nakon akšam-namaza a učenjem ilahija i kasida program su upotpunili maglajski horovi Revda i Firdevs. 

Nakon uvodnih obraćanja domaćina h. hfz. Hidajeta ef. Talića i glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Maglaj Nevres ef. Hodžića prigodno predavanje održao je muftija banjalučki dr. Osman ef. Kozlić. 

Na početku predavanja muftija Kozlić izrazio je zadovoljstvo što se nalazi u Maglaju i što ima priliku družiti se s vjernicima u Kuršumliji džamiji. On je naglasio da tribina nosi naziv ''Vjera je savjet'' a zbog hadisa posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda a.s. koji je govorio ashabima: ''Vjera je uistinu savjet.''

Muftija Kozlić poručio je Maglajlijama da zbiju redove i da i to uzmu i ponesu kao savjet sa sinoćnjeg druženja. 

Na kraju tribine prisutnim vjernicima obratio se i muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović, a njemu je kao i muftiji Kozliću džemat Kuršumlije džamije uručio prigodan poklon. 

Muftija banjalučki tokom jučerašnjeg dana održao je i hutbu sa minbera Kuršumlije džamije u Maglaju. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.