maglajinfo.com
vijesti maglaj 368

Vesela i šarena povorka na ulicama Maglaja: Otvoreno Studentsko ljeto

13.06.2019. 17:22 0

Studentsko ljeto u Maglaju je zvanično počelo a ovu 48. po redu Internacionalnu kulturnu manifestaciju otvorenom je proglasio načelnik općine Mirsad Mahmutagić.

Defile najljepših kostima iz mašte, koje su dječaci i djevojčice pripremili za ovaj poseban dan, prošetao je od Sportske dvorane do Trga Alije Izetbegovića u Starom gradu, gdje je upriličen kulturno-zabavni program.

Zastavu na platou Općine podigao je Selver Mahmić, najuspješniji sportista općine Maglaj za 2018. godinu, a zastavu na Tvrđavi svečano su podigli gospođa Hana i gospodin Dinko Čizmić, iza kojih je veliki doprinos za organiziranje ove i drugih značajnih manifestacija.

Prisutnima su se na Trgu predstavili učenici osnovnih škola sa područja općine Maglaj, Kamerni hor Prve osnovne škole pod vodstvom muzičkog pedagoga Ermeline Herceg, učenici II B razreda Osnovne škole "Maglaj" sa svojom učiteljicom Jasminkom Ljevaković, plesom i dobrim ritmom ritmička sekcija Prve osnovne škole sa učiteljicom Selmom Mustabašić, baletom kao iz bajke Baletna grupa II A Osnovne škole "Maglaj" sa učiteljicom Jadrankom Huseinbašić, a da se tradicija treba čuvati i njegovati, podsjetili su nas članovi Udruženja "Cicmanka" iz Novog Šehera i folklorna grupa.

I male i velike su zabavljali naši Almir Delić, Azahari Omersoftić, Mirza Karabegović i Benjamin Hasanić.

Ljeto u Maglaju ima svoje ime – Studentsko ljeto, koje će tokom cijelog ljeta ponuditi publici od najmlađih do najstarijih različite sadržaje i goste, navodi se na zvaničnoj stranici Općine Maglaj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.

@maglajinfo.com

RT @DrZvizdic: Na danasnji dan 1189. godine, na starobosanskom narodnom jeziku i bosanskim pismom bosančicom, napisana je Povelja… https://t.co/r9hgLatyop

@maglajinfo.com29.08. - 17:18h