Mirzi uspješno transplantiran bubreg

VIDEO: Poslušajte dirljivu poruku koju je Mirza Mehinović poslao majci Sabri

24.03.2016. 21:20 0

Poslušajte dirljivu poruku koju je Mirza Mehinović poslao majci Sabri Mehinović jutros da zna da je dobro nakon uspješne transplantacije u kojoj mu je ona donirala bubreg.

Podsjećamo bila je ovo jedna od rizičnijih transplantacija iz Programa Otvorene mreže jer su s Mirzom jučer u sali bili dupli hiruški timovi gdje je prije same transplantacije bubrega izveden i zahvat ugradnje stenta zbog oštećenih krvnih sudova.

Mirzina borba bila je duga i teška - od 5-godišnjeg dječaka koji se bori u poslijeratnoj BiH sa dijabetesom u malom Maglaju u kojem ni danas nema specijaliziranog doktora koji pruža odgovarajuću zaštitu i njegu ovoj vrsti pacijenta, preko završavanja na dijalizi u najljepšim mladim godinama, borbe s istom i svim što ona nosi.

Borba u okviru ovog Programa bila je takođe komplikovana i teška, ali imamo novog Mirzu i želimo mu svu sreću ovog svijeta, navodi se na stranici Otvorene mreže. 

TOULOUSE: Poslušajte dirljivu poruku koju je Mirza Mehinović poslao majci Sabru Mehinović

Posted by Almir Čehajić Batko-"Otvorena mreža" on 24. Mart 2016

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.