Vincent Tan donira novih 43.000 KM za obnovu Doma zdravlja u Maglaju

20.05.2016. 09:59 0

Malezijski biznismen i vlasnik FK Sarajevo Vincent Tan velikodušno je odlučio donirati dodatnih 43.000 KM za obnovu Doma zdravlja u Maglaju uništenog u poplavama.

Tan je u četvrtak potvrdio za malezijski The Sun Daily da će donirati dodatnih 43.000 KM za projekt obnove Doma zdravlja u Maglaju. To je njegova druga donacija nakon što je 2014. godine donirao po 250.000 KM domovima zdravlja u Maglaju i Doboju.

Prva donacija od 250.000 KM je dovoljna za kupovinu skupe medicinske opreme, no ta suma novca je dovoljna samo za obnovu 80 posto jednog sprata.

"Vjerujem da je ovo vrijedan projekt i da treba biti kvalitetno urađen. Zato, idemo ga uraditi kako treba i završiti posao. Donirat ću 43.000 KM za potpuni završetak projekta. To je poklon malezijskog naroda bh. narodu", izjavio je Tan.

Projekt uključuje obnovu potkrovlja i kupovinu medicinske opreme, što je neophodno nakon poplava koje su uništile svu opremu u prizemlju. Zbog toga je projekt fokusiran na viši nivo, kako bi se otklonila opasnost u slučaju novih poplava.

Dom zdravlja Maglaj je izrazio veliku zahvalnost Tanu jer bi bez njegovih donacija obnova trajala 15 godina. Prizemlje Doma zdravlja je poplavljeno tri puta u posljednjih 10 godina.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.