Dželaluddin Đ./maglajinfo.com
vijesti maglaj 2662

Dokazani partneri maglajske ekonomije

Visoka delegacija ambasade Švicarske u BiH boravila u posjeti našoj Općini

9.04.2015. 21:33 0

Dosadašnji trend podrške Vlade Švicarske kroz projekte pomoći putem Ambasade u BiH obećava mnogo našim sugrađanima i dapunjava svakodnevnu nadu za što obimnijim zapošljavanjem na području općine Maglaj.

Općinu Maglaj su danas, 9.4.2015. godine, posjetili predstavnici Ambasade Švicarske u BiH predvođeni ambasadorom Nj.E. Heinrich Maurer te direktorom i ambasadorom SDC-a Manuel Sager, te Elisabeth von Capeller, ambasadoricom i zamjenicom direktora; načelnicom Odjeljenja za Istočnu Evropu SDC-a.

 

U posjeti našem privrednom gigantu bili su i Joseph Guntern, direktor za saradnju Ambasade Švicarske u BiH, Claudia Buess, zamjenica ambasadora Švicarske u BiH, David Kramer, zamjenik direktora za saradnju Ambasade Švicarske u BiH, Almir Tanović, službenik za programe Ambasade Švicarske u BiH te Jasmina Andrić, službenik za komunikacije i odnose s medijima Ambasade Švicarske u BiH. 

 

Zvaničnim obilaskom kompanije "Bontex", jednog od vodećih privrednih društava naše općine, potvrđeno je dugogodišnje uspješno partnerstvo i podrška usponu maglajske privrede.

 

Današnji susret protekao je u atmosferi vidno zadovoljnih saradnika sa srdačnom dobrodošlicom koju su upriličili domaćini Mehmed Mustabašić, načelnik Općine, Senahid Husić, direktor istaknute firme i pratnja bliskih saradnika direktora ove kompanije.

 

Svakako, stručno radno osoblje "Bontexa" potvrdilo je nesumnjivu efikasnost rada i sposobnost svih uposlenika. Odgovornost, preciznost i kolektivna saradnja odlika su njihovog napretka kojeg su danas prezentirali gostima, a čime su dokazali visokorangiran poslovni status dosljedan vrhovnim evropskim normama.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.