maglajinfo.com
vijesti maglaj 825

Vjernici napunili džamije: Radost Bajrama širi se ulicama Maglaja

17.07.2015. 08:46 0

Jutros je s klanjanjem bajram-namaza nastupio jedan od dva najveća islamska blagdana, Ramazanski bajram.

U Maglaju vjernici su jutros napunili lokalne džamije, a radost Bajrama nakon klanjanja bajram-namaza proširila se maglajskim ulicama sve do kuća onih koji obilježavaju ovaj islamski blagdan. 

U prepunoj najstarijoj maglajskoj džamiji Sukijji bajram-namaz predvodio je imam, hatib i muallim Atif ef. Dedukić koji je održao i vazu nasihat prije bajram-namaza.

Bajram je prilika da se podsjetimo na obaveze koje stoje pred nama, koje su prioriteti u našem životu i postupanju. Na vrhu te ljestvice je naša porodica: naši roditelji i naša djeca. Briga o njima je naša prva zadaća. Briga o roditeljima i odgoj i obrazovanje djece ne smiju biti gurnuti u stranu, bila je jedna od poruka sa bajramske hutbe iz ove džamije.

Na području Medžlisa Maglaj centralna bajramska svečanost, održana je u Novoj gradskoj ''Vali Recep Yazicoglu'' džamiji u Maglaju.

Sabah–namaz je predvodio Nevres ef. Hodžić, imam džamije, dok je bajram-namaz predvodio Glavni maglajski imam h. Izudin ef. M. Kruško, te održao bajramsku hutbu.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.