Vlada FBiH odobrila finansijsku konsolidaciju Mapex-a iz Maglaja

21.01.2015. 15:16 0

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je, na sjednici koja je održana 12. januara u Sarajevu, Odluku kojom je odobrila finansijsku konsolidaciju privrednog društva ''Mapex'' d.d. Maglaj, koje je u stopostotnom privatnom vlasništvu.

Finansijska konsolidacija ''Mapexa'' odobrena je s ciljem osiguranja likvidnosti poslovanja i obuhvata izmirenje dugovanja na teret kapitala društva vezano za dugovanja nastala zaključno do 30. septembra 2013. godine na osnovu doprinosa za zdravstveno osiguranje, u iznosu od 207.728,25 KM i doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti, u iznosu od 11.621,24 KM.

 

Ta dugovanja ''Mapex'' će izmiriti na osnovu sporazuma o finansijskoj konsolidaciji koji će sačiniti sa svakom nadležnom federalnom i kantonalnom institucijom, a primjerak sporazuma će dostaviti Poreznoj upravi Federacije BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.