maglajinfo.com
vijesti maglaj 2357

Vlada FBiH stavila van snage Odluku o dodjeli kredita kompaniji ''Hajdić'' d.o.o. Maglaj

15.04.2016. 15:41 0

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici izmijenila je Odluku o davanju prethodne saglasnosti na Prijedlog rješenja o dodjeli dijela sredstava utvrđenih Budžetom Federacije BiH za 2014. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije koja su bila namijenjena za kreditiranje pod povoljnim uslovima sedam preduzeća u poplavljenim područjima, u ukupnom iznosu od 2.120.000 KM.

U razlozima za izmjene navedeno je da je Vlada FBiH, nakon valorizacije dostavljenih ponuda, dala saglasnost za dodjelu sredstava u iznosu od 2.120.000 KM, unutar kojih i po 200.000 KM Doboj-putevima d.d. Doboj Jug i kompaniji „Hajdić” d.o.o. Maglaj.

Doboj-putevima je dostavljen ugovor o kreditiranju, ali ovo društvo nije dostavilo potpisani ugovor na daljnju realizaciju, iako je od momenta objave rješenja protekao neopravdano dug period. Privredno društvo „Hajdić” je, nakon potpisivanja ugovora o kreditiranju, cijepalo parcele koje su bile predmet osiguranja prilikom dodjele kredita, te se oglušilo na dopise i urgencije ministarstva da se takva smetnja otkloni.

- Stoga je Vlada FBiH danas donijela odluku da se rješenja o dodjeli kreditnih sredstava ovim društvima stave van snage, saopćeno je iz Vlade FBiH. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.