Vlada FBiH zahvalila studentima koji su čistili na terenu

29.05.2014. 13:07 0

Vlada FBiH je prihvatila informaciju o volonterskim akcijama čišćenja na područjima pogođenim prirodnom nesrećom, s posebnim osvrtom na učešće studenata

U akciju se, tokom tri dana, uključilo 1.500 studenata koji su raščišćavali teren pogođen poplavama u Zeničko-dobojskom kantonu, a posebno na području općine Maglaj.

 

Tim povodom, Vlada je danas izrazila zahvalnost svim studentima, njihovim univerzitetima i fakultetima koji su se priključili akciji i dali veliki i nesebičan doprinos saniranju stanja nakon katastrofalnih poplava.

 

Zahvalnost je upućena i svima drugima koji su, u organizaciji Vlade FBiH, Federalne uprave civilne zaštite i Univerziteta u Sarajevu, učestvovali u akcijama čišćenja i onima koji su na bilo koji način podržali ove aktivnosti.

 

Vlada je, na osnovu dosadašnjih iskustava, uvjerena da će ove aktivnosti biti nastavljene i ubuduće, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.