Vlada ZDK odobrila grant sredstava: Uskoro posao za 60 osoba u firmi Excel Assemblies Maglaj

9.11.2015. 18:53 0

Vlada Zeničko-dobojskog kantona odobrila je, na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, grant sredstava Regionalnoj ekonomskoj zajednici (REZ) Zenica za sufinansiranje projekta ''Stručno osposobljavanje i zapošljavanje radnika na izradi žičanih formi električnih instalacija za potrebe kompanije Excel Assemblies Maglaj''.

Nadležno kantonalno ministarstvo predložilo je da se sredstva u iznosu od 18.000 KM, u skladu sa Sporazumom o partnerstvu potpisanim između Vlade ZDK, Općine Maglaj, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Excel Assemblies Maglaj i REZ Zenica, dodijele kao pomoć za stručno osposobljavanje i zapošljavanje 60 osoba. Radi se o programu zapošljavanja u kompaniji koja posljednjih godina bilježi uspjehe u svoj djelovanju.

- Odobrena su sredstva za zapošljavanje po ''Gold projektu'' i to vrlo uspješnoj firmi, kojoj se treba posvetiti veća pažnja. Imaju 550 zaposlenih sa vrlo interesantnim programom proizvodnje za svjetske automobilske brandove, i drago nam je da još jedna kompanija iz ZDK ima ovako tražen program - kazao premijer ZDK Miralem Galijašević.

Odobrena sredstva za realizaciju projekta „Stručno osposobljavanje i zapošljavanje radnika na izradi žičanih formi električnih instalacija za potrebe kompanije Excel Assemblies Maglaj" realizirati će se putem JU Službe za zapošljavanje ZDK.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.