Voćari zadovoljni održanom edukacijom

6.03.2014. 09:58 0

Jučer je u sali Općinskog vijeća Maglaj održana stručna edukacija na temu "Uzgoj visokostablašica i demonstracija orezivanja" u sklopu IFAD-ovog projekta "Projekt poboljšanja životnih uvjeta na selu".

Edukacija se održala u dva dijela, jedan dio je bio teoretski koji se održao u sali, a u drugom praktičnom dijelu prezentacije je urađena demonstracija orezivanja voća na obližnjem voćnjaku u Maglaju.

 

Stručni predavač na edukaciji je bio mr. Adnan Maličević sa Poljoprivrednog fakulteta u Sarajevu, koji je izazvao oduševljenje kod voćara, iskazavši vrhunsko znanje i način na koji je prezentirao svoje znanje.

 

Ova edukacija je još jedna u nizu koja je održana i koje će ubuduće biti održavane, kako bi podržali poljoprivredu koja je jedna od strateških grana razvoja naše Općine.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.