maglajinfo.com
vijesti maglaj 1293

Manji problemi

Voda blokirala saobraćaj kroz podvožnjak u Liješnici, velike količine vode ispod Gradskog mosta

1.04.2018. 19:32 0

Intenzivne padavine uzrokovale manje probleme.

Intenzivne padavine koje su zahvatile područje Sarajevskog i Zeničko-dobojskog kantona pa i Maglaja jučer i sinoć uzrokovale su porast vodostaja rijeke Bosne i njenih pritoka, a voda je blokirala saobraćaj kroz podvožnjak u Liješnici. 

Kako je javio reporter portala Maglajinfo.com u Liješnici je voda u potpunosti blokirala saobraćaj kroz podvožnjak u neposrednoj blizini petlje.  

Također velike količine vode nalaze se i ispod Gradskog mosta na regionalnom putu Zavidovići-Doboj.

- Jedva sam prošao, tradicionalno ovdje bude problem čim je povišen vodostaj rijeke Bosne - rekao nam je jedan vozač automobila koji je prošao ispod Gradskog mosta. 

Ohrabruje činjenica da vodostaj Bosne na području Maglaja ima trend opadanja prema posljednjim informacijama iz Agencije za vodno područje rijeke Save FBiH, odnosno prema hidrološkoj stanici ''Maglaj Grad''. 

U 19,00 sati nivo Bosne u Maglaju bio je 393,00 centimetra a sat vremena ranije 395,00 centimetara. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.