maglajinfo.com
vijesti maglaj 2838

Situacija nije dobra

Vodostaj Bosne u Maglaju raste, ugroženo nekoliko kuća u Jelovcu

3.02.2019. 21:45 0

Prema Izvještaju o stanju vodostaja na vodnom području rijeke Save u FBiH vodostaj rijeke Bosne u Maglaju i dalje raste.

Prema posljednjim informacijama vodostaj Bosne u Maglaju i dalje ima trend rasta.

Hidrološka stanica Maglaj zabilježila je u 21.00 sati visinu vodostaja u iznosu od 575,00 cm što je za 10 cm više u odnosu na mjerenje sat vremena ranije. U 19.00 sati vodostaj je bio 544 cm. 

Podsjećamo na HS Maglaj maksimalni zabilježeni vodostaj iznosio je 980.00 cm 15. maja 2014. godine. 

Prema informacijama portala Maglajinfo.com rijeka Bosna izlila se iz korita i poplavila dio regionalnog puta Doboj-Maglaj-Zavidovići ispod Gradskog mosta pa sve do Mulalića vode. 

U razgovoru za portal Maglajinfo.com predsjednik Vijeća MZ Ulišnjak Ernad Bećirović potvrdio je također da se u Donjem Ulišnjaku rijeka Bosna izlila na nekoliko lokacija na regionalni put i to gdje je obala najniža u odnosu na nivo rijeke, u blizini skretanja za Šiprage, a kako kaže Bećirović rijeka Bosna prijeti da ugrozi i objekat Područne škole u ovom maglajskom naselju. 

Prema informacijama čitatelja situacija nije dobra u naselju Jelovac kod Maglaja gdje je rijeka Bosna ugrozila nekoliko stambenih objekata vlasništvo porodica Zeljković i Delić. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.