maglajinfo.com
vijesti maglaj 562

Pažnja i skromni pokloni

Volonteri Exit-a na području Maglaja posjetili preko 30 domaćinstava

28.03.2020. 15:23 0

Mladi volonteri Humanitarnog fonda ''Exit'' džemata Jusuf-pašine Kuršumlije džamije danas su u toku dana posjetili preko 30 domaćinstava sa starijim i iznemoglim osobama ili osobama koje se ne mogu kretati usljed naredbe FŠCZ i to na području novog i starog dijela grada te Omerdinog polja, saopćeno je iz ovog Fonda.

Ukazujući pažnju našim sugrađanima skromnim poklonom, razgovarali smo s njima na pragu i u dvorištu njihovih domova. Ne želimo da se bilo ko osjeća sam u ovim vanrednim okolnostima, pogotovo ne, oni koji su u potrebi i kojima je zabranjeno kretanje.

Enes b. Malik r.a. prenosi da je Poslanik s.a.w.s. rekao: "Ako mladić poštuje starije zbog njegovih godina, Allah će poslati nekoga da poštuje njega kada dođe u stare dane.“

- Ne treba nam poklon ali sretni smo što ste nas posjetili i kada mislite na nas - kazala je jedna starija gospođa koja je volontere počastila domaćim pekmeznim gurabijama.

Da je potez naših volontera, koji će u narednim danima obaviti i nekoliko zadataka po uputstvu starijih osoba, naišao na odobravanje, govori i činjenica da su volonteri tokom kupovine namirnica od jednog sugrađanina dobili određeni iznos novca koji su također utrošili u ovu aktivnost.

I u narednim danima, ukoliko se ukaže potreba, rado ćemo izaći na teren i realizirati sličnu aktivnost. Spremni smo na to u bilo kakvim okolnostima. Podnijet ćemo žrtvu jer nagrada je od Allaha dž.š. insaAllah! Neka dragi Bog pomogne naš grad, našu domovinu, naše sugrađane i neka nagradi naše donatore. Amin!, saopćeno je iz Humanitarnog fonda ''Exit''. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.